mycie oraz czyszczenie auta sprawia mi po prostu przyjnemność
podzielam zdanie przedmówcy :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez zpluta
Jak umyłem samochód w zeszłym tygodniu tak na szybko (ciepła woda + szczotka)
nie używaj szczotek tzw. zwykłych zmiotek- mają twarde plastikowe włosie i rysują lakier. stosuj tylko SAMOCHODOWE szczotki do mycia z naturalnego włosia
Witam. Mam taki problem. Wczoraj wymienialem żarówkę świateł postojowych. Po tym zabiegu przestałuy mi działać światła mijania. Sprawdzalem bezpieczniki i były ok. Sprawdzałem włacznik śwoateł i był ok. Dzisiaj rano przyjechałem do pracy i kolega podpoiwedział bym sprawdził wszystkie bezpieczniki miernikiem. Tak zrobiłem no i mam drugi problem jak przekręcam kuczyk nie pali śię ani jedna kontrolka. Jeżeli odpalę auto odrazu gaśnie. Pomocy. Ponownie wyciągnąłem wszystkie bezpieczniki i one są ok.
Padl bezpiecznik ktory idzie do licznika, nie wiem ktory to ma numer ja wzrokowo wiem gdzie on sie znajduje Sprawdz jeszcze raz wszystkie i nie przekrecaj kluczyka jak sprawdzasz. Moze zle wsadziles ktorys
Teraz odpalasz ale licznik nie ma napiecia i nie zostaje rozpoznany sygnal IMMO z kluczyka.
Jak zmienisz bezpiecznik to bedziesz mial blad poduszki powietrznej na liczniku
Pojechałem na stacje kupiłem bezpieczniki i wymieniłem i naszczeście działa ale tak jak pisałeś nie gaśnie lampka poduszki. Co powinienem teraz zrobić?? Jezeli chodzi o światła to mam taki problem że jeżeli mierze miernikiem gdy nie ma włożonych żarówek to mam około 12V jeżeli włożę jedną żarówkę bez względu po której stronie to napięcie spada do 0. Włącznik świateł podmieniłem od znajomego i też nie działały. Właśnie wróciłem do domu i przy włączaniu kierunkowskazów światła mijania mi się od czasu do czasu załączają. Gdy już się palą wystarczy, że włącze długie i jak wróci dzwignia na swoją pozycję świateł mijania nie ma. Znowu musze parę razy zalączyć kierunkowskazy i świtała wskakują.
Komentarz